Page 1 of 1

Is there Documentation for ensuring Magicdraw Plugins appear when Magicdraw used as an Eclipse plugin?

PostPosted: Wed Apr 05, 2006 6:40 am
by Martin Kendall
Hi,
We have a Magicdraw plugin and it appears at the bottom of the Tools menu in
Magicdraw (standalone), but when we run Magicdraw as an Eclipse plugin our
menu item is not to to found. The plugin is shown as loaded and enabled.
Any help would be greatly appreciated.

Thanks

Martin
p.s. We have a context sensitive plugin (from right clicking on the
containment tree) and this works inside Eclipse



Re: Is there Documentation for ensuring Magicdraw Plugins appear when Magicdraw used as an Eclipse plugin?

PostPosted: Wed Apr 05, 2006 6:41 am
by Martin Kendall
I should have said: This is has been tested using Magicdraw 11 with Eclipse
3.1.

Martin
"Martin Kendall" <martinkendall> wrote in message
news:e10dr8$gta$1...
> Hi,
> We have a Magicdraw plugin and it appears at the bottom of the Tools menu
> in Magicdraw (standalone), but when we run Magicdraw as an Eclipse plugin
> our menu item is not to to found. The plugin is shown as loaded and
> enabled.
> Any help would be greatly appreciated.
>
> Thanks
>
> Martin
> p.s. We have a context sensitive plugin (from right clicking on the
> containment tree) and this works inside Eclipse
>



Re: Is there Documentation for ensuring Magicdraw Plugins appear when Magicdraw used as an Eclipse plugin?

PostPosted: Thu Apr 06, 2006 5:08 am
by Tomas Pugzlys
Hello,

For main menu items things are not so easy as for context menus.

In order to see your main menu item in Eclipse
you need to create a small Eclipse plugin.

You should create plugin in the following directory:
<MagicDraw install root>pluginseclipseplugins

The Eclipse plugins is quite simple.
As an example I have attached an eclipse plugin that configures Metrics
menu item in the Eclipse menu.

You should create your own WrapperFor_xyzaction class that passes your
action id to super class constructor.

Also change plugin.xml to use that class.

Feel free to contact us, if you have any questions.

Regards,
--
Tomas Pugzlys
Programmer
No Magic Lithuanian Development Center
Savanoriu pr. 363- IV, LT-49425, Kaunas
P.O. box 2166, LT-44011, Kaunas
Phone: +370 37 324032 Fax: +370 37 320670
e-mail : tomasp
WWW: http://www.magicdraw.com
--
MagicDraw - UML Made Simple

nntp://news.nomagic.com/nomagic.products.magicdrawuml.openapi wrote:
> I should have said: This is has been tested using Magicdraw 11 with Eclipse
> 3.1.
>
> Martin
> "Martin Kendall" <martinkendall> wrote in message
> news:e10dr8$gta$1...
>> Hi,
>> We have a Magicdraw plugin and it appears at the bottom of the Tools menu
>> in Magicdraw (standalone), but when we run Magicdraw as an Eclipse plugin
>> our menu item is not to to found. The plugin is shown as loaded and
>> enabled.
>> Any help would be greatly appreciated.
>>
>> Thanks
>>
>> Martin
>> p.s. We have a context sensitive plugin (from right clicking on the
>> containment tree) and this works inside Eclipse
>>
>