Page 1 of 1

Bug Report - Changing XML type breaks Automaton Macro

PostPosted: Wed Oct 28, 2020 7:14 am
by tiffany.hayes@avionsolutions.com
I am not sure if this is just the nature of switching xml types, but here is my bug report.

Describe the Bug
If you change the project environment from xml 1.0 to xml 1.1 and then reload the project, the plugin Automaton loses functionality. More specifically, the command:

AutomatonMacroAPI.getModelData();

stops working (at least in Groovy - I have not tested it in other programming languages).

Steps to Reproduce
I have attached a sample file, but you can use any model. Simply import the Automaton plugin (com.nomagic.magicdraw.automaton.AutomatonMacroAPI) and then run a command within an opaque behavior (or evaluation expression tool) to declare a variable as "AutomatonMacroAPI.getModelData();". This will work originally. Then go to Options -> Environment and in the Save/Load tab change the XML version. Reload the project (without closing out of Cameo Systems Modeler) and when you attempt to run the code it will fail.

Expected Behavior
Since this is an environment setting in the save/load category, the expected behavior is for a reload of the project to begin working with the new xml version - not a restart of the software.

Version and Configuration
Cameo Systems Modeler 19.0 SP3
Windows 10

Additional Context
An .mdzip file is provided with a single opaque behavior to run before & after changing the xml type.

Re: Bug Report - Changing XML type breaks Automaton Macro

PostPosted: Wed Nov 25, 2020 3:40 am
by bbu65301@bcaoo.com
Same error

Re: Bug Report - Changing XML type breaks Automaton Macro

PostPosted: Thu Jun 10, 2021 1:22 am
by jake.thomas.expert@gmail.com
the same one I had too

Re: Bug Report - Changing XML type breaks Automaton Macro

PostPosted: Thu Sep 30, 2021 1:17 pm
by Uterokes
I have the same problem. Nothing special ;/